DOLL CONSPIRACY

Lasse har stängt in sig i sin sommarstuga. Han är ledsen över att hans fru har dött. Lasses kompis Kent saknar honom och kommer för att leta efter sin kompis. 
Han har kommit för att varna honom för en konspiration och för att dockan Lasse har börjat umgås med egentligen har onda avsikter. Lasse och Kent försöker med olika medel att kringgå dockans planer. Men allt kanske ändå slutar i katastrof.

Doll conspiracy produceras och spelas av Ung Scen Norr, Norrbottensteaterns unga scen. Föreställningen spelas under perioden 5 oktober-20 december på turné i länets skolor och på Scen 3 i teaterhuset i Luleå. 

Efter skolföreställningarna stannar publiken kvar för ett efterföljande samtal. Föreställningen inkl. samtal beräknas till ca 80 minuter.

Read More
INGVAR

Sinnrikt inbäddad i humoristisk teaterlek med stor musikalitet finns en berättelse om en internationell affärssuccé och dess grundares triumfer och fall, parallellt med en skildring av Sverige, svenskhet, kapitalism och företagande.

Musikaliskt rymmer möbelsagan allt från medeltida ballader, folkmusik, visor och pop - från idag och igår. Det ryker om scenografin och vi får ta del av en ursvensk apokalyps iklädd pippiflätor och knätofsar, hela vägen från börskraschen till midsommar.

Håll i hatten och red ut lockarna, för nu åker vi!

Förköp av pausfika 
Ingvar spelas i två akter med paus emellan. Under pausen serverar teaterrestaurangen Bistro Norrland pausfika i teaterfoajén. Förköp gärna pausfika samtidigt som ni köper teaterbiljetterna eller innan föreställningen börjar så slipper ni köa i pausen.

.

Read More
ALLA ÄR SÄMST

Alla är sämst handlar om tiden. Inte bara samtiden utan tiden som kontext, som begrepp och som argument. Finns tid? Finns kronologi? Vad är frihet? Vad är fångenskap? Vad är livet?

Det handlar också om ensamheten, sportkillarna, kulturtanterna, grannarna, vännerna, familjerna, maskinerna, borgarna, hajarna, vargarna, borgarna, klackarna, lönerna, drönarna, stjärnorna och så vidare och så vidare. Om att skriva ut och bort sig själv, allmängiltiggöra.

Och om musiken såklart. Att lyssna och känna sig lyssnad på.

Mattias Alkberg och hans band delar scenen med skådespelaren Kristine Gulbrandsen. Manus är skrivet tillsammans med Linda Wincent som också står för regi. Föreställningen är en samproduktion mellan Teg Publishing, United Stage och Norrbottensteatern. De första kvällarna äger rum i Alkbergs hemstad Luleå för att sedan tas på en turné ute i landet för sammanlagt 20 speltillfällen.

Read More
mattias elfmark
SEKAROTU

Vad är svenskhet?
Vem är svensken, igår, idag, i morgon?
Vems är Sverige? 
Och vem är du? Är du helt säker?

Det handlar om Petter Kranberg Servió, på väg att rösta. Men han går fel, som vi alla gör emellanåt. Plötsligt står han i Uppsala universitets mörka källare, bland fyra järnskulpturer. En gång levande människor, med namn och röster, men som råkade födas in i en tid av artbestämning, klassificering och avidentifiering. Petter möter sitt okända förflutna. Han möter sig själv.

Pjäsen spelas på meänkieli och svenska, med textning åt båda håll.

Read More
Börje Olsson
DEN STORA ELDEN

En bäck rinner stilla mellan två byar, anslutna med en enkel bro. När vårfloden kommer svämmar bäcken över och byarna skiljs åt. Så drabbas plötsligt den ena byn av den ena olyckan efter den andra och inom ett år är byborna fattiga, utan tak över huvudet, drabbade av sjukdom och död. Efter sommarens torka, följer regn och översvämning, en feberepidemi och en stor förödande eld. Allt medan den andra byn lever i fred och välstånd.

Den stora elden är en poetisk saga för vår tid om kärlek, vänskap, förståelse och icke-förståelse och om vad oförmåga att lyssna på varandra kan leda till. Det är en berättelse om alltings föränderlighet och hur världen kan brytas. Människorna är i slutet – eller i början?

Förköp av pausfika 
Den stora elden spelas i två akter med paus emellan. Under pausen serverar teaterrestaurangen Bistro Norrland pausfika i teaterfoajén. Förköp gärna pausfika samtidigt som ni köper teaterbiljetterna eller innan föreställningen börjar så slipper ni köa i pausen!

Read More
Börje Olsson