Tio Över Ett

Tio över ett är en dramatisering av Kiruna-födda Ann-Helén Laestadiusdubbelt prisbelönade ungdomsroman med samma namn (Augustpriset 2016 i kategorin bästa barn- och ungdomsbok samt Norrlands Litteraturpris 2017 i kategorin barn- och ungdomslitteratur). Dramatiseringen är gjord av Rasmus Lindberg som också står för regi. Föreställningen innehåller nyskriven musik av Maxida Märak.

Premiär: Fredagen den 2 mars i Folkets hus i Kiruna

.

Read More
Dissekering av ett snöfall

Under våren 2018 spelar Norrbottensteatern Sara Stridsbergs pjäs Dissekering av ett snöfall – en fri fantasi om Drottning Kristinas sista år vid makten. Det är en drömlik berättelse om makt, förtryck, pennalism och hot men också om beslutsamhet och styrka.

Read More
Börje Olsson
Cabaret

Sally Bowles är den stora stjärnan på Kit Kat Club i Berlin. Det är tidigt 1930-tal och nazisterna mobiliserar sig och kastar en mörk skugga över hela Tyskland. Premiär 11 november.

Read More
Börje Olsson
SNÖFRID

 Snöfrid är ett gästspel från Sámi Našunálateáhter Beaivváš/den samiska nationalteatern. Föreställningen, som har urpremiär den 12 januari 2018 i Kautokeino, spelas på nordsamiska och textas till norska och sydsamiska.

Read More
Börje Olsson
La Strada Del Amore

En rolig och samtidigt vemodig berättelse om relationer, kärlek och tidens obarmhärtiga gång.

La strada del amore är en modern klassiker som, med Norrbottenstetaterns musikaliska ensemble, bjuder på starka känslor och både skratt och sång med vemodiga undertoner.

Read More